Yapılandırmada uygulamaya 1 ay uzatma. Vergi ve prim borçlarını yeniden yapılandırmak isteyenler için başvuru süresi 31 Ağustos itibarıyla bir ay uzatıldı.
“>
Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun’dan yararlanmak için başvuru süresi bir ay uzatıldı. Son başvuru tarihi 31 Ağustos’tu.
30 EYLÜL SON GÜN
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ilk taksit ödeme süresi bir ay ertelendi. Alacağı yapılandırılan vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), belediyeler ve birçok idareye başvurular 30 Eylül 2021 Perşembe gününe kadar yapılabilecek. ilgili vergi dairelerine 30 Eylül 2021 Perşembe mesai bitimine kadar. Mükellefler ilk taksitlerini nakit ödemeyi tercih ettikleri takdirde en geç 1 Kasım tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir. SGK’ya ilk taksit ödemeleri en geç 30 Kasım’a kadar yapılacak.
AFET, BORÇLARI SEBEBİ BİTİRDİĞİNDE ÖDEYECEKTİR
Düzce, Rize, Artvin, Osmaniye, Antalya, Mersin, Adana, Muğla, Kastamonu, Sinop ve Bartın’daki bazı yerleşim yerlerinde mücbir sebepler nedeniyle bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunlardaki taksit ödeme süreleri yeniden belirlendi. Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre; İlk taksitin ödeme süresi mücbir sebebin sona ermesini takip eden ayda, sonraki taksitlerin ödeme dönemleri ise takip eden iki aylık dönemlerde ödenecektir.
“>
;”>